Til innholdet

Temperatur-spyd med GPS-tracker sikrer kvaliteten i afgrøder

I 2020 nåede Care4farm en milepæl med 1000 solgte StackView temperaturspyd til danske og udenlandske landmænd og grovvareforretninger. Ved hjælp af en GPS-tracker fra GSGroup sender spyddet data fra afgrøder hjem til landmandens mobil.

Tag et spyd, der måler temperaturen i afgrøder. Tilsæt en GPS-tracker, der sender data hjem til en app – og du har Stackview. Et eksempel på, at enheder i stigende grad kan tale med hinanden: det der kaldes Internet of Things.

Stackview-spyddet er udviklet af Niels Bjerre, der gennem sin virksomhed Care4farm nu har solgt tusind enheder.

Kunde nummer 1000 er Frijsenborg Gods, hvor Alexander Høeg (på billedet) har ansvaret for, at de høstede afgrøder i både korn, frø, raps og kartofler har den rigtige temperatur.

”Vi har investeret i StackView, så vi både har styr på kulerne og de lagre, vi har på Djursland. Vi har brugt det rigtig meget i kartoflerne. Det er supersimpelt. Du kan sætte alarmer op per spyd og få temperaturen på din telefon,” fortæller Alexander Høeg, der har været på Frijsenborg Gods i otte år til sommer.

”Det er en stor fordel med GPS i hvert spyd, så man på mobil og pc kan se, hvor og hvornår man sidst har flyttet StackView spyddet. Vi vil også bruge StackView i vores korn, raps og frø. Det giver ro i maven, og det er pengene værd,” mener Alexander Høeg.

"Vi vil også bruge StackView i vores korn, raps og frø. Det giver ro i maven, og det er pengene værd.”

Alexander Høeg. Frijsenborg Gods

Niels Bjerre har udviklet StackView-spyddene og solgt dem siden august 2014 i sit firma Care4farm til både Danmark og udlandet. Løsningen er udviklet i tæt samarbejde med GSGroup.

”Jeg har samarbejdet med GSGroup i 8 år og de har været supergode til at spille med på løsninger, der passer Care4farms brugere. GSGroup er en integreret leverandør til Care4farm, og de står for produktion, forsendelse, server, brugerflade og teknisk support,” forklarer Niels Bjerre.

”Det vigtigste ved StackView er, at det hjælper til med at bevare kvaliteten af landbrugsafgrøder. Spyddene holder ikke alene øje med temperaturen og giver alarm om temperaturændringer i afgrødestakken, der kan være meget tabsvoldende. Afgrøderne er også lettere at sælge, når kvaliteten kan dokumenteres. Og så kan man spare penge ved at undgå at køle det for langt ned,” fortæller Niels Bjerre.

Spyddet systematiserer, dokumenterer og automatiserer temperaturtagning i mange forskellige afgrøder, og har i sin anden generation fået bedre beskyttelse af elektronikken øverst i spyddet. Samtidig har det fået en ekstern antenne, der forbedrer mobildækningen, så temperaturdata kan sendes selv i områder uden optimalt mobilsignal.

”Spyddet systematiserer, fordi temperaturen bliver målt hver dag på de samme tidspunkter. Og det dokumenterer,fordi spyddet indeholder GPS og gemmer temperaturen, så man kan se udviklingen i en given periode. Derudover sender StackView automatisk temperaturen tilbage til landmanden, siger Niels Bjerre.

Temperaturspyddet StackView er ideelt til overvågning af afgrøder, der skal tørre, køles ned eller lagres. Temperaturen måles, og overføres trådløst til din PC, eller din mobil via trackEye, og du får automatisk besked, hvis temperaturen bliver for høj eller for lav. Du kan måle temperaturen i f.eks. korn, raps, roer, frø, kartofler, rødbeder, andre afgrøder eller jord / luft. StackView-spyddet er vandtæt, og indeholder GPS, samt et batteri med en levetid på 10-15 år.

StackView kan: 

Måle og lagre temperatur i: 

  • Lagre med korn, raps, frø
  • Kuler med kartofler/roer
  • Jord/luft fx før majssåning og Kerb-sprøjtning
  • Ensilage, dybstrøelse, træpiller, flis, mælk etc.

Relaterede nyheder