Til innholdet

Data fra bilerne gør vognmændene smartere

Automatisk download af køre-hviletidsdata åbner store muligheder for vognmændene: Løsningen kan udvides med flådestyring, temperaturovervågning og visualisering af anden data. Det kan danne grundlag for arbejdstidsregistrering og sikre overblik over kørselsadfærd og -økonomi og meget andet, fortæller Claus Frost Wrang fra GSGroup.

GSGroup tilbyder løsningen Remote Download, som automatisk henter køre-hviletidsdata fra biler og chauffører. Tachografen kommunikerer med et korthotel i Esbjerg og sender data hjem til GSGroups server ved hjælp af en boks fra GSGroup i lastbilen. Derfra sendes de videre til samarbejdspartneren Tungvognsspecialistens datacenter, hvor de bliver gemt og analyseret.

”Det betyder, at vognmanden slipper for at tømme bilerne manuelt. Data fra både bil og chauffør bliver automatisk hentet - ud fra nogle fastlagte intervaller,” forklarer Claus Frost Wrang.

Disse data fra tachografen kan - kombineret med GPS-positionering og andre informationer fra bilens CAN bus - bruges i vognmandens daglige arbejde og forretning.

"Alle vognmænd har behov for at kunne gøre ting smartere og udnytte den igangværende digitalisering."

Claus Frost Wrang, GSGroup

Løsningen kan udvides med flådestyring, temperaturovervågning og andet data, der kan danne grundlag for arbejdstidsregistrering og sikre overblik over kørselsadfærd og -økonomi og meget andet

”Så idéen med at gøre det automatisk og remote er hele fundamentet i datafangsten. Det handler om at bruge de data, vi alligevel henter, til noget vi kan bruge i vores dagligdag. Alle vognmænd har behov for at kunne gøre ting smartere og udnytte den igangværende digitalisering," fortæller Claus Frost Wrang:

”Med faldende dækningsbidrag på transporter, så er omkostningsbesparelser på selve transporten nødvendige. Hvis du kører ordentligt, så kører du økonomisk, men du kører også skadesbegrænsende. Kører du skadesbegrænsende, betyder det noget for din forsikringspræmie og andre vilkår hos forsikringsselskabet. Og samtidig vil digitaliseringen skabe øget effektivitet i vognmandens backoffice,” siger han.

 

Relaterede nyheder