Til innholdet

Sensorer fra GSGroup sikrer kvaliteten af lægemidler

Best Transport er blandt de førende transportører af lægemidler i Sverige. Her stilles der strenge krav til stabile temperaturer i lastrummet. 

Derfor har Best Transport installeret et mobilt temperatur-overvågningssystem fra GSGroup. Og det skaber fuld kontrol over lasten.

Jonas Wahlström er områdechef for Miljø og Kvalitet hos Best Transport. Han er godt tilfreds med temperatur-overvågningssystemet fra GSGroup.

«Den største fordel for os er, at vi på en nem måde får adgang til de nødvendige data, så vi sikrer kvaliteten undervejs i transporten. Det er meget vigtigt for både os og vores kunder, og GSGroup har gjort arbejdet noget nemmere,» fortæller Wahlström, der har ansvaret for, at virksomhedens lægemiddeltransporter overholder myndighedernes strenge krav.

Fuld kontrol over flåden

Best Transports biler er udstyret med temperatursensorer. Sensorene er installeret i lastrummene, og de opfylder branchekravene GDP og EN12830:199.

Det er nemt at installere de trådløse sensorer. En central enhed placeres først i førerhuset, og denne kommunikerer trådløst med sensorene i lastrummet.

Fra centralt hold kan temperaturen følges undervejs, og temperaturen i lastrummene bliver registreret hvert femte minut. Afvigelser bliver automatisk varslet til centralen.

«Fordi overvågningen sker centralt, har vi fuld kontrol over hele flåden samtidig. Hvis der opstår en temperaturforandring i et af lastrummene, får chaufføren umiddelbart besked på at justere temperaturen,» forklarer Wahlström.

God pris og høj kvalitet

Løsningen fra GSGroup scorer også godt på pris sammenlignet med konkurrerende produkter.

«Sensorløsningen fra GSGroup var den mest fordelagtige for os økonomisk – sammenlignet med de andre systemer, vi overvejede. Og nu, hvor vi har anvendt løsningen i over et år, kan vi helt tydeligt sige, at vi er meget godt tilfredse med både aftalen, vi har indgået, og med hvordan løsningen fungerer i hverdagen.»

Stigning i efterspørgsel

Det er vigtigt for Best Transport at opretholde en høj troværdighed som kvalitetsleverandører af transporttjenester. Især inden for transport af lægemidler er det en vigtig faktor for at beholde og udvikle gode, loyale kunder.

«GSGroups system har en række brugbare features, og det er nøjagtigt og brugervenligt. GSGroup har også et godt omdømme i markedet, hvilket er vigtig for vores troværdighed som logistik-partner. Vi har samtidig mærket en stigning i efterspørgslen fra vores eksisterende kunder i lægemiddelsegmentet, og det er naturligvis utrolig vigtigt for os,» siger Wahlström.

Om Best Transport:

Best Transport blev etableret i Sverige for over 40 år siden. I dag har de mere en 400 biler i både Sverige og Danmark.

Virksomheden har afdelinger i Stockholm, Uppsala, Gøteborg, Malmø, Växsjø, Luleå, Oslo og København.