Til innholdet

Stjålne GPS-anlæg sikret med sporingsudstyr afslørede tyvebande

Efter anvisninger fra GSGroups søgeteam anholdt tysk politi otte litauere med tyvekoster for over en halv million euro i bilen. Herunder 25 kostbare GPS-anlæg stjålet fra landbrugsmaskiner i Danmark.

Under et indbrud på en jysk maskinstation blev der en tidlig mandag morgen stjålet fem GPS-anlæg. Et typisk GPS-anlæg til en landbrugsmaskine koster nemt op mod 100.000 kroner, og i de senere år har både landbrug og maskinstationer over hele landet været hårdt ramt af indbrud, hvor tyvene målrettet er gået efter GPS-anlæg.

Derfor har GSGroup i samarbejde med brancheforeningen Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM & E) udviklet en sporingsløsning til GPS-anlæg. Og lige præcis sådan én sad i de GPS-anlæg, der blev stjålet fra maskinstationen. 

”Vi fik et signal om, at udstyret befandt sig omkring den dansk-tyske grænse og kontaktede derfor både dansk og tysk politi,” fortæller Area Sales Manager Sune Andersen fra GSGroup.

”Samtidig fik vi aktiveret vores tyske søgehold, der fulgte sporet af bilen, som kørte mod øst. Vi frygtede, at bilen var på vej mod Polen og fik derfor via vores kontor i Litauen sat et polsk søgehold standby,” forklarer Sune Andersen.

Efter seks timers jagt kunne det tyske politi stoppe en Mercedes Sprinter minibus, hvori der befandt sig otte litauere. I bilen fandt politiet ca. 25 kostbare GPS-anlæg og andre tyvekoster til en anslået værdi på en halv million euro. 

”De fem GPS-anlæg med sporingsudstyr bliver nu sendt hjem til Danmark og genforenet med maskinstationen, mens Europol er ved at finde frem til ejerne af de resterende GPS-anlæg, der blev fundet i bilen,” fortæller Sune Andersen.

GSGroup har siden 1992 udviklet sporingsløsninger til professionelle.

”GSGroup har et stærkt netværk af lokale, professionelle søgehold, der samarbejder tæt med de enkelte landes politienheder, og derfor er vores muligheder for genfinding rigtig god,” siger Sune Andersen.

GSGroup har hovedkontor i Norge og 15 kontorer i ni lande, herunder i Østeuropa.

”Ligesom de organiserede kriminelle opererer vi også på tværs af landegrænser. Ofte bliver materiellet stjålet i ét land, transporteret gennem et andet og solgt i et tredje. Derfor har vi et netværk af partnere, vi samarbejder med over hele Europa,” siger Sune Andersen.

For nærmere information om sikringsløsninger fra GSGroup kan Area Sales Manager, Sune Andersen kontaktes direkte på telefon 41 33 40 00.

Relaterede nyheder