Til innholdet

Tidligere patruljebetjent gør vognmændene smartere

Tidligere patruljebetjent og leder af Rigspolitiets Tungvognssektion, Carl Peter Frederiksen, rådgiver i dag vognmænd i de komplicerede køre-hviletidsregler. Sammen med GSGroup tilbyder han løsninger, der automatisk henter, gemmer og analyserer køre/hviletidsdata fra tachograf og førerkort. Det sparer vognmændene penge og giver helt nye muligheder for at bruge data.

”Jeg har en fortid i Rigspolitiets Færdselsafdeling, i det der dengang hed Rigspolitiets Tungvognssektion. På et tidspunkt konstaterede en kollega og jeg, at der var et kæmpe behov for køre/hviletidsrådgivning. Det fandtes ikke rigtigt. Så vi gik og kiggede lidt på, om vi skulle bruge vores viden på at hjælpe vognmændene i stedet for bare at give dem bøder,” fortæller Carl Peter Frederiksen

Han kunne nemlig se, at Vognmændene havde store udfordringer. I 2009 forlod han derfor politiet og etablerede sammen med kollegaen Henrik Brunstedt sin egen virksomhed, Tungvognsspecialisten. Missionen var helt fra starten at hjælpe transportvirksomheder med at overholde lovgivningen og reglerne om køre/hviletid.

I 2012 blev Tungvognsspecialisten overtaget af DTL. Omtrent samtidig opstod idéen til Tacho Online. Det blev udviklet som et hosting-, analyse- og rapporteringssystem til køre/hviletidsdata. I første omgang kom dataene ind ved, at man lavede manuelt download. I dag foregår det automatisk. Det skete efter et møde med GSGroup.

”GSGroup havde Lommyen, som er en boks, der bruges til remote download, og sammen med dem udviklede vi den remote-software, som gjorde, at vi kunne lave fjerndownload,” forklarer Carl Peter Frederiksen.

Tachografen kommunikerer med et korthotel i Esbjerg og sender data hjem til GSGroups server ved hjælp af en boks i lastbilen. Derfra går de videre til Tungvognsspecialistens datacenter, hvor de bliver gemt og analyseret. Det betyder, at vognmanden slipper for at gøre det manuelt i bilerne. Og samtidig er han forberedt til næste virksomhedskontrol.

Løsningen kan udvides med flådestyring. Og data kan danne baggrund for arbejdstidsregistrering og rapportering til Danmarks Statistik og sikre overblik over kørselsadfærd og -økonomi og meget andet.

”Det kalder jeg ”Den smarte vognmand”. Nemlig når vognmanden indsamler data fra bil og chauffør og bruger dem smart.”

 

 

Relaterede nyheder