Til innholdet

Ny sporingsløsning til maskinbranchen skal stoppe GPS-tyve

En ny GPS-sporingsløsning udviklet af GSGroup i tæt dialog med Syd- og Sønderjyllands Politi og brancheorganisationen Danske Maskinstationer og Entreprenører skal dæmme op for bølgen af tyverier mod landmænd og maskinstationer. Løsningen kan i første omgang købes gennem Case IHs forhandlere i Danmark.

Flere hundrede GPS-anlæg er gennem de seneste år blevet stjålet, og politiet vurderer, at tyvekosterne er fragtet til Østeuropa. Et GPS-anlæg til landbrugsmaskiner koster nemt over 100.000 kroner. Tyverierne løber derfor samlet op i flere millioner kroner og har ramt landmændene hårdt.

Det har fået både politi og maskinstationernes brancheorganisation til at komme med en direkte opfordring til ejerne om at sikre sig mod tyvene.

”Vi opfordrer vores medlemmer til at tyverisikre, så de er rustet til foråret, hvor der er risiko for en ny bølge af tyverier,” siger chefkonsulent Kasper Kjær Jensen fra Danske Maskinstationer og Entreprenører.

”Og det er ikke nok med kameraovervågning. Vi har set flere tilfælde af, at tyvene har undgået kameraerne, så vi opfordrer også medlemmerne til at mærke udstyret og bruge GPS-sporing, så udstyret kan findes igen,” siger han.

De mange tyverier har fået GSGroup til – i samarbejde med Danske Maskinstationer og Entreprenører – at udvikle en ny brancheløsning, der gør det muligt at genfinde udstyret både før og efter, det krydser grænsen. Sporingsløsningen kan i første omgang købes gennem Case IHs forhandlere i Danmark.

Hos Case IH har kunderne også været hårdt ramt af bølgen af tyverier. Derfor er den nye GPS-sporingsløsning i efteråret 2020 blevet testet af på udstyr, der sidder på maskiner fra Case IH.

”Vi håber, at vi med dette initiativ kan sikre, at det bliver mindre attraktivt at gå efter Case IH-udstyr i fremtiden,” siger GPS/RTK-specialist Lars Grønlund fra Case IH.

GSGroup har siden 1992 udviklet sporingsløsninger til professionelle.

”GSGroup har et stærkt netværk af lokale, professionelle søgehold, der samarbejder tæt med de enkelte landes politienheder, og derfor er vores muligheder for genfinding rigtig god,” siger Sune Andersen fra GSGroup.

GSGroup har hovedkontor i Norge og 15 kontorer i ni lande, herunder i Østeuropa.

”Ligesom de organiserede kriminelle opererer vi også på tværs af landegrænser. Ofte bliver materiellet solgt i ét land, transporteret gennem et andet og solgt i et tredje. Derfor har vi et netværk af partnere, vi samarbejder med over hele Europa,” fortæller Sune Andersen.

Vil du vide mere om løsningen? Kontakt:

   

Sune Andersen
Area Sales Manager, Denmark

   
Mobil: +45 4133 4000
Mail: sune.andersen@gsgroup.dk
   

 

Relaterede nyheder