Til innholdet

Eftersøgning af stjålet Range Rover overgik alle forventninger

Sporingsenheden i den stjålne bil førte politiet til en skibscontainer, hvor der blev fundet endnu en stjålet bil af samme type.

"Det var en god dag for os. Men ikke for tyvene, der nok ikke havde regnet med, at sporingsteknologien kunne lede til flere stjålne genstande," siger Per Waldemar Simonsen, Division Director for Fleet and Asset Tracking hos GSGroup.

Det var ved Bromma i Stockholm, at en kvinde en søndag morgen gik ud i sin gård og opdagede, at bilen, en Range Rover Sport, var væk.

"Du tror det næsten ikke i starten. At ens egen bil kan blive stjålet efter at have været parkeret ved huset. At nogen tør,« siger Per Waldemar Simonsen: ”Men desværre ser vi, at dette ikke er en engangsforeteelse.”

Tyveriet var en realitet. Bilen var væk, og der var kun stumper af knust glas og hjulspor tilbage.

Alarmtelefon og eftersøgning

Bilen havde sporingsenheden Spotguard monteret. Efter at have samlet sine tanker kontaktede kvinden både politiet og GSGroups alarmtelefon.

»Vi satte straks en eftersøgning i gang af den stjålne bil, og efter kort tid modtog vi de første signaler fra sporingsenheden,« fortæller Per Waldemar Simonsen.

Udfordrende søgeoperation

De første signaler viste, at bilen var syd for Stockholm, men det skulle vise sig at være en krævende operation for teamet.

"De smarte sporingsenheder kan sættes i såkaldt "sporingstilstand" i tilfælde af tyveri, for eksempel. Det betyder, at de sender signaler tilbage til os oftere. Vi siger dybest set til systemet: 'Nu prøver vi at finde dig, fortæl os, hvor du er'. Jo stærkere signalerne er, jo bedre.”

De signaler, denne tracker udsender, er svage og sværere at dechifrere end normalt. Det er der flere grunde til. Jamming er et kendt problem, men kriminelle er gode til at forsøge at forstyrre og ødelægge signaler, der udsendes, på andre måder.

Her kommer GSGroups egenudviklede teknologi, bestående af tre forskellige positioneringsteknikker, mere end 30 års erfaring med sporing, og et utroligt godt samarbejde med politiet, til sin ret.

"Signalerne fra sporingsenheden i den stjålne bil blev til sidst lokaliseret til en skibscontainer, der var placeret i en skov syd for Stockholm.

Politiet fik opgivet lokationen og ankom til stedet. Da de åbnede containeren, viste det sig, at den ikke kun indeholdt den stjålne Range Rover, men også en ekstra Range Rover - som også viste sig at være stjålet.

Begge biler, der er årgang 2015 og 2016 og har en samlet værdi på ca. 65.150 euro, var forsikret af Folksam.

"Det føles godt, når vores teknologi i hænderne på dygtige og engagerede medarbejdere kan finde og levere stjålne genstande tilbage. Der var et godt samspil mellem mennesker og teknologi, og her vil jeg også gerne rose politiet og takke for endnu et godt samarbejde,” siger Per Waldemar Simonsen.

 

Relaterede nyheder