Til innholdet

Stjålet Porsche 911 GT3 RS fundet med sporingsteknologi fra GSGroup

Teknologi og godt samarbejde med svensk politi var afgørende for at fange biltyvene.

En stor blå lastbil drejer af på en rasteplads nær motorvej E4. I bagagerummet står to stjålne biler til en værdi af over 3,5 millioner. Chaufføren ved ikke, at GSGroups eftersøgningsteam overvåger køretøjets position.

Helsingborg, Sverige.

"En Porsche af denne type er sjælden, så det er klart, at den tiltrækker sig lidt ekstra opmærksomhed," siger Espen Ranvik, CEO for GSGroup, om den bil, der nu er meldt stjålet.

For det er ikke en hvilken som helst bil. Bilen er en fuldt udstyret Porsche 911 GT3 RS, en bil, der koster omkring 2,5 millioner svenske kroner. En fortvivlet ejer har kontaktet os, fordi den ikke længere står der, hvor han parkerede den.

Bilen er på farten

GSGroups eftersøgningsteam henter data om bilen, og en lille sporingsenhed vækkes til live. Enheden sættes i "Tracking Mode", og eftersøgningen er i gang. Kattens leg med musen, tyve mod teknologi.

"Vi får signaler om, at bilen er på farten. Nærmere bestemt på motorvej E4 på vej østpå mod Stockholm," siger Klas Wassberg, Sales Director Recovery hos GSGroup.

Efter et stykke tid indikerer signalerne, at bilen nu holder stille. Positionerne indsnævres, og eftersøgningsholdet får billeder af en rasteplads.

"Eftersøgningsholdet har altid haft en tæt og god dialog med politiet, hvilket er essentielt i sager som denne. Når vi får at vide, at bilen er parkeret, giver vi koordinaterne til politiet, som hurtigt er på stedet," fortsætter Wassberg.

Der er ingen Porsche at se, men en stor blå lastbil. Inde i traileren har chaufføren forsøgt at skjule indholdet under en presenning. Men bilen er der. Og mere til. For under presenningen er der også en RAM 1500 Crew Cab pickup truck, som også er millioner værd. Chaufføren har et forklaringsproblem.

 

 

"Det er en ekstra god følelse, når vores teknologi og ekspertise kan hjælpe vores kunder med at genfinde stjålne genstande. Vi fandt ikke kun den stjålne bil, men også en anden bil, som også viste sig at være stjålet. Vi vil gerne rose politiet for endnu et godt samarbejde," siger Espen Ranvik.

Glad Porsche-chef

Håkan Nilsson, salgschef hos Porsche Sverige, er også meget tilfreds med, at bilen nu er fundet.

"Porsche Sverige har i flere år tilbudt alle nye bilkunder installation og et treårigt abonnement på sporingsenheder fra GSGroup. Det i sig selv bidrager nok til de relativt lave tal, vi ser, når det gælder tyverier af nyere Porscher. Når en bil først er blevet stjålet, er det glædeligt at se, at sporingsteknologien virker, og at GSGroup i samarbejde med politiet finder bilerne og stopper tyvene.

Esben Ranvik mener også, at samarbejdet mellem Porsche og GSGroup er vigtigt. Især når tallene viser, at antallet af eftersøgninger stiger.

"Vi ser en stigning i antallet af eftersøgninger af stjålne biler efter Covid. Det ser ud til, at de kriminelle er ved at indhente det tabte fra dengang, grænserne var lukkede. Et godt samarbejde med politi, bilforhandlere og forsikringsselskaber er afgørende for at finde så mange af bilerne som muligt, før de bliver kørt ud af landet," siger Esben Ranvik.