Til innholdet

Alt hvad du skal vide om tomgangskørsel

Tomgangskørsel betyder, at bilens motor kører, uden at bilen er i bevægelse. Denne praksis betragtes ofte som unødvendig og spild, da den kan føre til øget brændstofforbrug og emissioner.

Vi har samlet alt, hvad du har brug for at vide om tomgangskørsel, hvad det er, hvorfor det er skadeligt, og hvilke foranstaltninger man kan træffe for at reducere eller eliminere det.

Hvad er den mest almindelige årsag til tomgangskørsel?

Det mest almindelige tidspunkt for tomgangskørsel er, når føreren venter på nogen eller noget, mens motoren kører i tomgang. Det kan ske på parkeringspladser, uden for butikker, i lufthavne eller på banegårde, uden for skoler, hospitaler og andre offentlige steder, hvor føreren ikke har lyst til at slukke motoren, fordi han eller hun har tænkt sig at køre hurtigt videre efter ventetiden.

Andre almindelige situationer, hvor tomgangskørsel kan forekomme, er, når føreren forsøger at varme bilen op eller køle den ned, før han eller hun begynder at køre, eller når føreren forsøger at oplade bilens batteri, mens motoren kører i tomgang.

Uanset situationen er det altid bedst at undgå tomgangskørsel så meget som muligt og slukke motoren, når du ikke har brug for at køre bilen. På den måde kan du spare brændstof, reducere emissionerne og hjælpe med at beskytte miljøet og sundheden.

Hvad er den vigtigste grund til at undgå unødvendig tomgangskørsel?

Den vigtigste grund til at undgå unødvendig tomgangskørsel er at reducere luftforureningen og beskytte miljøet. Når en bil kører i tomgang, udleder den udstødningsgasser og skadelige partikler, såsom nitrogenoxider, kuldioxid og kulilte, som kan skade både menneskers sundhed og miljøet. Unødvendig tomgang bidrager også til øget brændstofforbrug, hvilket betyder, at du skal tanke oftere og dermed bruge flere penge på benzin eller diesel. At undgå unødvendig tomgangskørsel er en enkel og effektiv foranstaltning til at reducere luftforurening, spare brændstof og beskytte miljøet.

Hvad siger loven om tomgangskørsel? Kan man få en bøde? Hvor meget koster det at lade bilen køre i tomgang i en time? Svarene på alle disse spørgsmål og mange flere kan du finde her.