Til innholdet

Porsche Panamera stjålet i Sverige - genfundet i Spanien

Udlejningsaftalen af en splinter ny Porsche Panamera 4 E-hybrid viste sig at være alt andet end behagelig. Heldigvis var bilen udstyret med en sporingsenhed.

En af vores kunder i Sverige, et biludlejningsfirma, udlejede en Porsche Panamera 4 E-hybrid i en aftalt periode. Da udlejningsperioden var forbi, blev lejeren pludselig vanskelig at komme i kontakt med. Tiden gik, og bilen blev ikke afleveret tilbage, selvom udlejningsfirmaet gentagne gange havde forsøgt at komme i kontakt med personen, der havde lejet bilen.

- Biludlejningsfirmaet blev mistænksom og kontaktede vores alarmcentral, som startede en eftersøgning af køretøjet. Det blev hurtigt fastslået, at bilen ikke længere var i Sverige, men havde tilbagelagt flere tusinde kilometer. Positionen fra sporingsenheden viste en by ved navn Toledo midt i Spanien, siger Klas Wassberg, Business Unit Manager i GSGroup.

Udfordrende søgeoperation

Søgningen efter den stjålne Porsche skulle vise sig at være alt andet end enkel.

- Det var tydeligt, at bilen var opbevaret i, hvad vi antager var en garage med dårlig mobildækning, og signalerne, vi modtog, var vanskelige at spore. Ikke desto mindre satte vi sporingsenheden i overvågningsmode og etablerede et alarmsignal, der skulle give os besked, hvis bilen var i bevægelse, siger Wassberg.

Tålmodighed viste sig at være nøglen.

- Efter nogle dage modtog vi en alarm; bilen var ude af garagen, vi sporede bilens bevægelser og kontaktede spansk politi for at få hjælp til at beslaglægge bilen. Politiet tog ud og fandt bilen på den position, vi angav for dem.

Det spanske politi beslaglagde bilen, og GSGroups søgeteam kunne informere kunden om, at bilen til en værdi af 115.000 euro var blevet fundet.

- Dette viser, hvad teknologien gør for os i praksis, når det kommer til biltyveri og genfinding af stjålne køretøjer, værktøj og maskiner. Det understreger også vigtigheden af samarbejde mellem forskellige aktører for at pågribe kriminelle og returnere stjålne ejendele til deres retmæssige ejere, siger Wassberg.