Til innholdet

Organiserede biltyve fanget i fødevaretransport på færge

I august brød tyve ind i en bolig i byen Osby i det sydlige Sverige og stjal bilnøglerne til to luksusbiler: En Porche 911 og en Audi S8, som de efterfølgende kørte af sted med.

GSGroups døgnbemandede alarmcentral reagerede hurtigt, da meldingen om tyveriet kom ind. Biltyverier af denne type er i de fleste tilfælde udført af organiserede kriminelle, og det kræver specialviden og -udstyr at stoppe dem.

GSGroup fik de første signaler fra de stjålne biler nord for Stockholm. På dette tidspunkt havde GSGroup indledt samarbejde med svensk politi, og det stod snart klart, at bilerne var på vej med færgen til Ventspils i Letland.

GSGroup har et stort europæisk netværk af partnere. Også i Letland. Og da man nu havde lokaliseret bilerne til færgen, blev også lettisk politi og toldvæsen involveret.

GSGroup tilkaldte et eftersøgningshold, som sammen med politi og toldvæsen ventede på havnen. Da færgen lagde til kaj, fik eftersøgningsholdet signal fra en lastbil, som tilsyneladende transporterede fødevarer. Da holdet åbnede lastrummet, var der ingen fødevarer, men til gengæld to luksusbiler.

Kunden fik sine biler tilbage, og forsikringsselskabet sparede en masse penge.