Til innholdet

Kørebog til 140 Polestar elbiler i den norske stats tjeneste

Det norske vejvæsen – Statens vegvesen – moderniserer bilparken med 140 nye elbiler. Valget er faldet på de helt nye Polestar 2. Og kørebogen kommer fra GSGroup.

Moderniseringen af den norske bilpark kører stærkt. I år forventes de elektriske biler for første gang at stå for over halvdelen af det samlede bilsalg. Nu melder Statens Vegvesen sig også ind i kampen for et bedre miljø. Hen over efteråret udskiftes 155 benzin- og dieselbiler med 140 nye elbiler og 15 hybridbiler.

”Statens vegvesen har store ambitioner på klimafronten. Vi vil være en del af løsningen, ikke en del af problemet. Det manglede da bare, at vi begynder med os selv og skifter benzin og diesel ud med biler, der kører på ren energi,” siger veidirektør Ingrid Dahl Hovland (foto).

Det norske vejvæsen har valgt at lease 140 helt nye Polestar 2. Det giver 408 HK og en rækkevidde på 470 km. Firehjulstræk skal sikre fremkommeligheden for medarbejderne året rundt. Den opgraderede bilpark får som vejvæsenets øvrige biler installeret kørebog fra GSGroup. Selskabet har leveret kørebog og flådestyringstjenester til Statens vegvesen siden 2017.

I løbet af efteråret erstatter det norske vejvæsen også 50 benzin- og dieseldrevne varevogne med et tilsvarende antal varevogne med elektrisk motor. Dermed vil andelen af el- og hybridbiler i Statens vegvesen være på 20 procent.

”Det føles godt at vide, at vi både gavner miljøet og sparer penge – penge vi kan bruge til andre samfundsgavnlige formål,” siger Ingrid Dahl Hovland.

Den samlede besparelse på udskiftningen er beregnet til 10 millioner norske kroner.

”At offentlige virksomheder går forrest og tør satse på miljøet, synes vi er godt. Det lægger et pres på både samfundet generelt og andre, der har store bilparker. Vi ser oftere og oftere, at kunderne viser samfundsansvar, ikke bare for egen vindings skyld, men også for klimaet,” siger administrerende direktør i GSGroup Espen Ranvik.