Til innholdet

Anne bliver udlånt af GSGroup. Skal øge fokus på kvinder i teknologi

"Det er vigtigt at have et fælles forum for kvinderne i virksomheden, og at øge fokus på især kvinder i teknologien."

Med over 8.000 medlemmer fra virksomheder i mange forskellige brancher har ODA-netværket siden 2005 arbejdet på at forbedre diversiteten inden for teknologi med GSGroups Anne Melsom Bjerke som frivillig i netværket.

"Det er spændende at få muligheden. Jeg håber, at min ekspertise kan bidrage til en god Inspirationsdag i 2024 i samarbejde med et veletableret team. Efter de første møder med de frivillige er jeg imponeret over det arbejde, der er lagt i, og jeg er stolt over at få muligheden for at være med, siger Anne Melsom Bjerke.

CFO og COO i GSGroup Magnhild Agerup Faxvaag fortæller, at deltagelse i ODA-dagen har stor værdi for virksomheden af ​​flere årsager.

"Det engagerer de kvindelige medarbejdere, opbygger netværk og skærper opmærksomheden på at øge andelen af ​​kvinder i tech. For os er det vigtigt at have en fælles arena for kvinderne i virksomheden, og det er et rigtig godt initiativ for os at deltage i," siger Magnhild Agerup-Faxvaag.

ODA Network er "non-profit". Det drives af frivillig indsats fra "women in tech – for women in tech". Kvinders andel og mangfoldighed er et globalt spørgsmål, som også er anerkendt i FN's Millennium Development Goals, skriver Oda Network på sin hjemmeside. Oda Inspiration day 2023 samlede omkring 1400 deltagere og Elin Hauge, Jeremy White, Sophia Adampour og Marit Strømøy var blandt dem, der stod på scenen.

Personlig vækst og forretningsmæssig fordel

"At vores medarbejdere vælger at bruge deres fritid på frivilligt arbejde er altid positivt. I dette tilfælde viser vores Head of Marketing, Fleet and Asset Tracking, Anne Melsom Bjerke, vejen med en frivillig indsats, hvor personlig vækst også bliver til en virksomhedsfordel", siger administrerende direktør i GSGroup, Espen Ranvik.

Han mener, at det er gennem samarbejde, der sker forandringer, og at der er sat konkrete mål for de næste år.

"Kønsbalancen på arbejdspladsen styrker dynamikken. Her anerkender vi plads til forbedring, og forpligter os til at lære for en mere rummelig fremtid," siger Esben Ranvik.

I en tid, hvor digital transformation og teknologi både giver uanede muligheder for at løse nogle af vor tids største udfordringer, men som også bidrager til øget risiko, er mangfoldighed helt afgørende for samfundets udvikling, skriver Oda-netværket på sin hjemmeside. På spørgsmålet om, hvorfor sådanne initiativer er vigtige, svarer Agerup-Faxvaag dette.

"Det siger noget om vores fokus og engagement i at promovere flere kvinder inden for teknologi. Vi er bekymrede for, at dette skal være med til at fremhæve vores engagement i kvinder i tech, og at det forhåbentlig på sigt vil bidrage til at øge andelen af ​​kvinder i virksomheden og inden for teknologi generelt."

ODA-Nettverk har siden 2016 målt andelen af ​​kvinder inden for IKT i Norge, i samarbejde med Kantar TNS. Selvom de har set en stigning fra 17 % til 29 % i 2019, er det langt fra deres mål på 40 % kvindeandel. Både generelt indenfor IKT, men også indenfor topledelsen, skriver Oda videre.

Esben Ranvik fortæller, at der arbejdes på mere konkrete tiltag i de kommende år.

"Vi ser frem til at fortsætte rejsen mod et mere mangfoldigt, inkluderende og effektivt arbejdsmiljø, og vi er taknemmelige for hver enkelt persons bidrag på denne rejse," siger han.