Til innholdet

Tyve stjal tre minilæssere til en værdi af 100.000 Euro

De nåede dog ikke ret langt, før ejeren af køretøjerne tog affære

En af vores mangeårige kunder i Finland, som også arbejder med ejendomsvedligeholdelse, opdagede en morgen, at tre af deres nye Kramer minilæssere* var blevet stjålet. Værdien af disse maskiner overstiger €100.000.

Da kunden loggede ind på vores servicesystem, bemærkede han straks, at placeringsoplysningerne på to enheder ikke var korrekte, og at tyvene havde formået at omgå systemet.

Den specielle gps-tracker fra GSGroup, der var placeret i en af de stjålne læssere, gav et signal, der afslørede dens position. Kunden kunne derefter hurtigt bestemme placeringen af enhederne i de pågældende køretøjer.

Da søgeteamet ankom på adressen, blev det klart, at alle tre læssere var der. Stjålet, men endnu ikke transporteret ud af landet, som mange maskiner, udstyr og maskiner ellers bliver.

"Professionelle tyve opfører sig ofte sådan, at stjålne enheder bliver bragt til et industriområde, og gerningsmændene fjernovervåger stedet en dag eller to for at se, om politiet eller en anden ankommer for at lede efter det stjålne," fortæller Business Unit Manager, GSGroup Finland Oy, Pekka Naukkarinen.

Heldigvis blev maskinerne i dette tilfælde hurtigt fundet, før de kunne fragtes ud af Finland.

"Vi ser flere sager som denne. I et aktuelle tilfælde er der stor ros til kunden, som tidligt opdagede, at der var noget galt og brugte vores teknologi til at finde ud af, hvor de stjålne køretøjer var."

Det gør det sværere og mere tidskrævende at hente stjålne genstande, når de bliver fragtet ud af landet, men det er i høj grad muligt at finde og hente dem, siger Pekka Naukkarinen.

- Tidligere i år var vi i stand til at spore og finde en udlejningsmaskine til en værdi over 100.000 €, som allerede var fragtet ud af Finland. Det føles godt at kunne bruge teknologi til at hjælpe vores kunder med at få deres maskiner og udstyr tilbage og holde kriminelle ansvarlige," siger Pekka Naukkarinen.

 

Bemærk venligst: *Maskinen på billedet er ikke relateret til hændelsen.