Til innholdet

Epoke A/S

alt

Epoke A/S er en af verdens førende producenter af maskiner til glatførebekæmpelse med fokus på store saltspredere. Virksomhedens administration og produktion i Vejen beskæftiger ca. 150 medarbejdere. Virksomheden er den største leverandør til det danske marked, men langt hovedparten af produktionen eksporteres til mere end 25 lande i Europa, Nordamerika og Asien.

Saltsprederne fjernbetjenes typisk via Epokes avancerede, egenudviklede styringsenhed, EpoMaster X1, hvor GPS-styret spredning er et tilvalg.

”Som navigationselement i GPS-styringen har vi valgt Lommy FlexPad”, siger udviklingschef Klaus Kjær Hansen, og fortsætter: ”Det er en fleksibel skærmenhed, som kommunikerer trådløst via FlexTrack Lommy. Med skærmen og lommy-enheden er sprederne on-line og det giver – ud over navigation - mange ekstra muligheder for spredernes ejere og for chaufføren. To vejs-kommunikation mellem sprederen og f.eks. vognmanden er en af de helt åbenlyse muligheder, som giver ekstra fleksibilitet ved hurtige ruteændringer og sikkerhed for chaufføren ved f.eks. nedbrud. Samtidig kan vognmanden koble mange andre muligheder til systemet, uden at han skal ud og investere i en ekstra terminal.”

En væsentlig årsag til, at Epoke valgte Lommy FlexPad er, at den er designet til et miljø, hvor der ikke altid bliver brugt fløjlshandsker. Klaus Kjær Hansen tilføjer: ”Enheden er yderst driftsikker og den er lavet i gode kraftige materialer, der tåler de temperatursvingninger, som hører med til at drive vintertjeneste. Den er batteridrevet, trådløs og robust, og det betyder, at den kan anvendes uden for førerhuset - også ved lave minusgrader eller i en snestorm”.