Til innholdet

”Nu kan jeg med fred i sindet læne mig tilbage og sige: Der er styr på det”

Automatisk download af køre/hviletidsdata sparer tid, penge og giver overblik. Det fortæller Steen Hagemann fra Kristian Rytter Transport. Før tømte virksomheden data manuelt fra biler og chauffører. I dag foretager en boks i bilerne en fuld download af data, som bliver gemt, analyseret og kan følges i realtid.

”Nu kan jeg med fred i sindet læne mig tilbage og sige: Der er styr på det,” siger Steen Hagemann fra Kristian Rytter Transport. Tidligere var der også styr på det, men på den besværlige måde, når der skulle hentes data fra biler og chauffører.

Chaufførerne skulle forbi kontoret hver 20. dag og have tømt chaufførkortet.

”Og hvis det var helt korrekt, så skulle vi ud hver 60. dag og udlæse data fra bilerne. Det tager i snit 20 minutter pr. bil. Det slipper vi for nu, og det er den første mærkbare og helt håndgribelige værdi af det automatiske download,” fortæller Steen Hagemann.

Tachografen kommunikerer med et korthotel i Esbjerg og sender data hjem til GSGroups server ved hjælp af en boks fra GSGroup i lastbilen. Derfra går informationerne videre til Tungvognsspecialistens datacenter, hvor de bliver gemt og analyseret. Dataene kan følges i realtid, og vognmanden får automatisk tilsendt overtrædelsesrapporter på mail.

”Vi ved at dataene er, hvor de skal være. Vi kan logge på og se, om der er chauffører, der kører til kanten eller over kanten og få fat på dem med det samme. Og før bøderne, de vælter ned over hovederne på os. I forhold til den gamle måde, så kan det ikke hjælpe noget at komme til en chauffør med en overtrædelse, der er sket for tre måneder siden. Han kan jo ikke huske hvorfor. Det kan vi fange nu.”

Det var nemt at komme på systemet. En tekniker fra GSGroup monterede en boks i bilerne, en enkelt plug and play-løsning, som klikkes i tachografen.

”Det tog ikke ret lang tid at få op at køre for os. jeg tror det tog 10 minutter pr. bil at montere boksen, fra han lukkede fordøren op, til han var ude af den igen,” husker Steen Hagemann.

På sigt giver boksen muligheder for at bruge data. Blandt andet til flådestyring.

”I stedet for at jeg skal ringe til en chauffør og spørge, hvor langt varerne er, så kan jeg lige, mens jeg har kunden i røret, finde ud af, hvor chaufføren er. Det er af værdi, at vi kan se, hvor bilerne er, og hvem chaufføren er. Og det giver et godt overblik,” mener Steen Hagemann.

Vil du vide mere om løsningen?

Så er du velkommen til at kontakte:

David Hansen
Key Account Manager

T: +45 76134444
M: +45 92820022

Mail: david.hansen@gsgroup.dk

Carl Peter Frederiksen
Adm. direktør
TungVognsSpecialisten ApS
T:+45 71907195  
M: +45 40916185
www.tungvogn.dk  
 

 

Relaterede nyheder