Til innholdet

Har mærket øget kvalitet og sikkerhed i alle led

Foto: DB Schenker

DB Schenker tager nu det nyeste i brug inden for mobil temperaturovervågning. Ifølge Schenker selv betyder det meget for hele værdikæden.

- Temperaturløsningen har gjort, at kvaliteten er øget i alle led. Medicinalindustrien stiller strenge krav, og alle forstår alvoren af, at disse bliver fulgt gennem hele transportkæden. Det siger Lisa Lindholm, CoDi Specialist i DB Schenker.

Transportvirksomheden DB Schenker har i mange år stået for transport mellem depoter og butikker. Dagligt er så mange som 300 enheder i brug for at fragte livsvigtig medicin. Løsningen, der er udviklet af GSGroup, bruges til at overvåge temperaturer på den medicin, der transporteres, og er tæt integreret med DB Schenkers egne logistiksystemer. Samarbejdet, der startede i 2012, har gennemgået en vigtig udvikling, siger produktchef hos GSGroup, Sturle Furland, som mener, at samarbejdet med DB Schenker har udviklet GSGroup som organisation.

- Schenker er en professionel aktør, der stiller krav til leverandørerne. Der er klare retningslinjer for, hvordan systemet skal administreres og udvikles. Transporter udføres oftest af underleverandører til DB Schenker, og vi har derfor udviklet et system, som gør det muligt for dem at få et fuldt overblik på tværs af disse.

Løsningen består af små og batteridrevne enheder, som ikke er afhængige af en ekstern strømkilde, og som følger varen gennem hele transportkæden. Systemet skal blandt andet opfylde strenge krav til dokumentation samt sikre sporbarhed, fleksibilitet og levere nøjagtige temperaturmålinger. Hvis det bliver for varmt i det rum, hvor medicinen ligger opbevaret, aktiveres en alarm, der advarer både DB Schenker og underleverandør, siger produktchefen.(Foto: Fra venstre Klas Wassberg i GSGroup, Thomas Weingart og Lisa Lindholm i DB Schenker og konsulent Martin Laidla i Schenker IT)


Holistisk produkt

Thomas Weingart, CoDi-ansvarlig for chaufførprocessen hos DB Schenker siger også, at det er en positiv udvikling, at GSGroup nu tilbyder både software og hardware. Weingart støttes af konsulent for DB Schenker IT, Martin Laidla.

- At GSGroup er leverandør af både soft- og hardware forenkler og sikrer samarbejdsprocessen. Hvis vi kommer med spørgsmål og ønsker, er det lettere at få det implementeret. Det gør det nemmere at arbejde med udvikling og opdatering, siger Laidla.

Feedback er der heller ikke noget at udsætte på.

- Der har kun været lidt feedback, og det er i grunden den bedste feedback, man kan håbe på. Kunderne har travlt og forventer, at varerne fungerer optimalt. Hvis de ikke havde gjort det, havde vi helt sikkert fået det at vide. Det skal være enkelt, funktionelt og opfylde de krav, der stilles til vores branche, siger Lindholm.

Hun siger, at den største udfordring har været internt, og at samarbejdsprocessen har tvunget dem til at tænke nyt.

- Dette er et fleksibelt, men komplekst system, som det har taget tid for os at forstå. Jeg vil beskrive det som en sjov rejse, hvor vi har måttet diskutere alt ned til spørgsmålet om, hvad temperatur egentlig er og betyder, siger Lindholm.

Furland siger, at temperatur kan være din bedste ven og din værste fjende.

- Det handler først og fremmest om at kunne give forbrugerne tryghed. Når medicin udsættes for en forkert temperatur, skal varerne destrueres. Det har store økonomiske konsekvenser. Mange typer medicin er meget dyre, og det er store værdier, der kan gå til spilde. Den rette temperatur er derfor også vigtig for at sikre en god økonomi, konkluderer Furland.